O gotowaniu, życiu i nie tylko:
Blog > Komentarze do wpisu

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

Składniki:

  • kiszona kapusta
  • 3 jabłka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • cukier
  • pieprz
  • 2 średnie marchewki

Przygotowanie:

Odciskamy kapustę z nadmiaru soku i kroimy ja w kostkę. Marchew ścieramy na grubych oczkach na tarce jarzynowej i dodajemy do kapustki. Kroimy cebulę w drobną kosteczkę i również dodajemy. Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na grubych oczkach i dodajemy do kapusty. Pieprzymy, cukrzymy i dodajemy olej i mieszamy najlepiej rękoma i mocniej wyciskając sok z kapusty. Wtedy jest taka soczysta i nie sucha.

wtorek, 18 września 2012, kabaciatka24

Polecane wpisy

  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym

    Ach ach..... uwielbiam tą wersję sałatki brokułowej.Niby nic,a takie dobre:) Przepis pochodzi oczywiście z pracy gdzie robiłam różnego rodzaju sałatki i surówki

  • Przękąska z cukini

    Dziś taka lekka przekąska z cukinii i pomidorka. Tak sobie pomyślałam żeby może zrobić taką przekąskę w gorący dzień kiedy się za bardzo nie chce nic jeść, a ta

  • Surówka marchewkowa z mandarynką i jabłkiem:)

    Dziś dodaję przepis na pyszną surówkę z mandarynką w zalewie i jabłkami. W sam raz do obiadu. Mojego męża siostra uwielbia su rówki z marchewki i same je wcina.

Durszlak.pl