O gotowaniu, życiu i nie tylko:
Blog > Komentarze do wpisu

Burrito z ryżem

Składniki:

  • mięso mielone z kurczaka
  • pół puszki kukurydzy konserwowej
  • pół puszki fasoli czerwonej
  • pół puszki groszku konserwowego
  • chili do smaku
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól.pieprz
  • 2 z±bki czosnku
  • 1 ¶rednia cebula
  • 1 kostka rosołowa
  • woda ok 2,5szklanki
  • szczypior do dekoracji

Przygotowanie:

Kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy.Mięso mielone solimy,pieprzymy dodajemy przeci¶nięty czosnek i mieszamy.Wrzucamy doprawione mięso do garnka razem z cebul± i podsmażamy dalej.Mieszamy co jaki¶ czas aby mięso nam nie przywarło do dna.Następnie dodajemy koncentrat,kukurydzę,fasolę,groszek,kostkę rosołow± i wodę ok 2,5szklanki.Gotujemy na wolnym ogniu ok 20minut aby nam się sos zredukował.Na sam koniec doprawiamy do smaku według uznania.Jeżeli sos nie zgęstnieje to można go zagę¶cić ciut m±k± ziemniaczan± z wod±. Gotowe

czwartek, 27 wrze¶nia 2012, kabaciatka24

Polecane wpisy

  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym

    Ach ach..... uwielbiam t± wersję sałatki brokułowej.Niby nic,a takie dobre:) Przepis pochodzi oczywi¶cie z pracy gdzie robiłam różnego rodzaju sałatki i surówki

  • Roladki z indyka w sosie

    Kurczę jaka jest dzi¶ beznadziejna pogoda taka barowa:((( Spać mi się chce cały dzień i snuję się po mieszkaniu. A tu przyszło mi oczywi¶cie obiad dla męża ugot

  • Papryka faszerowana

    Dzi¶ na obiad była papryka faszerowana mięsem mielonym z dodatkami oto przepis. Składniki: Podwójna pier¶ z kurczaka 3 papryki najlepiej czerwone s± słodsze szc

Durszlak.pl